tisdag 26 maj 2015

Hello Louisiana!

Ett redigt åskoväder i natt! Antagligen det värsta jag någonsin kommer uppleva. Vi var dock så trötta att vi somnade trots att det i stort sett var ljust konstant av alla blixtar. Jag var helt slut!!! 

Rachel fixade lyxfrukost till oss och packade matsäck till oss. David gick igenom alla avstängda vägar så vi kunde köra rätt. I närområdet var skolorna stängda pga alla översvämningar. Efter ett tag kom vi på rätt motorväg och då gick det verkligen som smort. Inga avstängda vägar för oss. Här är det här vädret vardagsmat för dem. För oss är det nära katastrof....
Hej då Houston och Texas! 

Motorvägarna tex I 10, är rätt ljudliga att åka på. Inte alltid så bekvämt. På många långa sträckor är de belagda med betong och inte asfalt. Det blir ett helt annat ljud och vibrationer när man åker. Inte så komfortabelt... 
Men nu byter vi stat!

Hello Louisiana! 

Ganska snabbt in i La blev det sumpmark. Dessutom väldig hög vattennivå pga ovädren som dragit förbi. 
Det såg ut som man förväntat men vi instämde båda i att det här var rätt ballt. Vi var i riktiga sydligaste södern. Typ! 

Orter och städer fick snabbt franskklingande namn. Tex Lafayette, Baton Rouge mm. Broarna genom sumpmarken var enormt långa! Tog aldrig slut! 
Bron i Baton Rouge var imponerande! 

Litet stopp i Lafayette hann vi med. Ulta (har antagligen allt man behöver i skönhetsväg) och Target. Skönt att röra lite på sig! Target är ENORMT och har allt! Tänk er Coop Forum x 10.

Till slut, vid sjutiden var vi framme i New Orleans. Ännu en gång, ära vare GPS! 
Thomas har fixat ett riktigt najs hotell. Country Inn & suites. Mkt centralt! 

Mittemot hotellet. Typiskt NO-hus. 

Direkt ut, middag nästan runt hörnet. Var sådär surhungrig. Blodsocker vid fotknölarna. Hittade en antagligen ytterst typisk Cajunrestaurang, Mothers. Enkel, nästan skolbespisningstyp men jädrans så gott! 

Åter på rummet. Lite trötta. I morgon ska vi upptäcka stan. Runt 30 ljumna grader och ganska fuktigt! 

Godnatt folket! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar